Se încarcă...
De la ten gras, la ten ideal. Paşi de urmat şi produse de folosit.

De la ten gras, la ten ideal. Paşi de urmat şi produse de folosit.

Faţa ta are mereu un aspect lucios şi inestetic, pe care machiajul pare să “alunece” sau să dispară?
În zonele uleioase apar puncte negre, pustule albe sau acnee, iar porii sunt vizibil mai mari, în special pe nas, bărbie şi frunte?
La sigur, tenul tău este unul gras.  


Deşi toate femeile care au acest tip de ten, pot spune într-un glas că este destul de dificil să scapi de probleme enumerate mai sus, eu te asigur că dacă vei urma cei cinci (plus unul) paşi esenţiali în ritualul tău zilnic de curăţare, problema e ca şi rezolvată.    

1.Curățarea.  Mizează doar pe produsele de curățare solubile în apă, care nu irită pielea, cum ar fi lăptişorul, de exemplu. În mod ideal, produsul de curățare trebuie să se clătească fără a lăsa reziduuri în urmă, să nu conțină agenți de curățare iritanți și care usucă pielea și să fie fără parfum.

2. Tonifierea. Chiar dacă în procesul de curăţare foloseşti lăptişorul, nu te zgârci să îţi procuri şi o loţiune tonică. Ea îţi va uniformiza culoarea tenului, îţi va micşora porii şi îţi va reduce iritaţiile. Important e ca loţiunea să fie astringentă şi fără alcool.  

3. Exfolierea. Este un alt pas foarte important în îngrijirea tenului gras, din cauza tendinţei de a acumula în exces celule moarte. Exfolierea se face o dată în săptămână şi este cea mai bună metodă de a elimina aglomerările de celule moarte (pe care tu nu le vezi cu ochiul liber, dar ele sunt), de a reduce punctele negre. Efectuată cu regularitate, exfolierea îţi va face pielea mai fină și va avea o textură mai uniformă.
 
4. Echilibrarea secreției de sebum. După ce ai curăţat, tonifiat şi exfoliat tenul nu uita să aplici produse cosmetice care reduc secreţia de sebum. În caz contrar, munca ta s-a dus în van.

5. Protecția solară pe durata zilei. Tenul gras nu este scutit de riduri. De aceea, protecția solară este esențială pentru prevenirea ridurilor și pentru estomparea semnelor de îmbătrânire.

6. Absorbţia excesulul de sebum. Ultima poantă ce ţine de îndepărtarea excesului de sebum este aplicarea unei pudre minerale cu factor de protecţie solară.

Dacă până aici totul este clar, cel mai probabil acum ai o altă întrebare. Care sunt produsele ideale pentru un ten gras. Vin şi soluţia. Compania italiană “Antos Cosmetică Naturală” îţi propune un set alcătuit din opt produse destinate îngrijirii tenului gras:
  • Uleiul de curăţare cu aloe vera – 200 ml
Nu îţi fie frică de cuvântul ulei, pentru că caracteristicile specifice ale acestui produs nu îngraşă, şi curăţă cu delicateţe pielea. Produsul conţine nu doar aloe vera, ci şi ulei din germeni de grâu, şi uleiul de macadamia, care lasă după curăţare pielea catifelată. Se utilizează ca un gel obişnuit pentru curăţarea feţei. 
  • Loţiunea tonică astringentă – 125 ml
Dacă ai un ten nu doar gras, ci şi cu impurități, poţi opta pentru această loţiune care are o acțiune dermopurificantă și astringentă. Încearc-o şi simte senzația plăcută de prospețime. Conține extract de salvie, ulei esențial de rozmarin, apă de hamamelis.
 
  •  ​Hidrolatul de hamamelis – 200 ml
Este ideal pentru pielea grasă datorită efectului său astringent. Ce sunt hidrolaţii şi la ce sunt buni? Hidrolații, sau li se mai spune ape aromatice, se obțin în urma unui proces de distilare a uleiurilor esențiale din plante. Această metodă permite să se obțină o apă parfumată având caracteristici similare cu cele ale uleiurilor esențiale corespunzătoare.Se folosesc la calmarea pielii după îndepărtarea machiajului sau pur şi simplu la reîmprospătarea tenului cu un produs simplu şi natural. Se aplică pe față cu ajutorul unui disc de vată.
  •  Crema dermopurifiantă – 50 ml
Este o cremă indicată pentru îngrijirea tenurilor grase și cu tendințe acneice. Utilizarea ei permanentă ajută la dispariția punctelor negre și a comedoanelor, având o acțiune de echilibrare a secrețiilor de sebum. Conține propolis, extracte de rozmarin, salvie și ulei esențial de rozmarin.
 
  • Masca cu argilă – 100 ml
Este absolut indispensabilă pentru o minuțioasă și profundă curățare a tenului, datorită propolisului, extractului de salvie, a argilei verzi și a apei de hamamelis (fii atentă – din nou „minunata” apă de hamamelis). Toate aceste “ingrediente”, elimină impuritățile și celulele moarte din pori. După ce este îndepărtată prin spălare cu apă, pielea rămâne atât de luminoasă, fragedă și curată. Nu uita, după ce ai folosit masca, curăţă faţa cu o loțiune tonică sau cu un lapte detergent.
 
  • Serul exfoliant – 30 ml
Elaborat în baza acizilor din fructe (alfa-hidroxi acizi) – lămâi, grapefruit, pătlăgea roșie și afin – cu un conținut bogat în acid malic și vitamine, serul este foarte util în combaterea îmbătrînirii pielii, atenuează ridurile și petele întunecate. Se aplică pe pielea curată şi se lasă să acționeze circa 15 minute, după care se spală. Acțiunea exfoliantă îndepărtează impuritățile din piele. Dar ai grijă, dacă tenul tău este deosebit de sensibil, produsul poate provoca senzații de arsură. În acest caz, serul se înlătură imediat prin spălare cu apă. Poţi face această procedură nu mai des de două ori pe săptămână.
  •  Laptele cu protecţie solară mică (SPF 10) – 150 ml
Din păcate, am ajuns zile când nu putem ieşi afară fără ecran de protecţie, de aceea, laptele cu protecţie solară mică este absolut indispensabil în perioada rece a anului (ca ulterior să fie înlocuit cu produse cu protecţie solară de 30 – 50 SPF). Produsul dezvoltă acțiune emolientă și de bronzare. Conține un filtru solar natural datorită acțiunii protectoare a cojilor de nucă, extractelor de aloe vera, sunătoarei, uleiului de avocado. A fost adaptat pentru toate tipurile de piele, atât pentru corp cât și pentru ten şi poate fi folosit inclusiv de copii mici.   
  • Pudra minerală – 10 g
Este un produs extraordinar, cu o textură uşoară care nu irită tenul, nu blochează porii şi lasă tenul să “respire”. Pudra are în compoziţia ei doar ingrediente minerale. Fără compuşi chimici, conservanţi, alcool, coloranţi sau parfum. Împiedică dezvoltarea bacteriilor şi microbilor de la nivelul tenului, şi cel mai important - are un factor de protecţie solară foarte bun - 25 SPF.
 
Deşi, la început pare o nebunie totală să ţii cont de toate sfaturile de mai sus, şi să foloseşti o bună parte din produsele recomandate pentru tenul gras, cu un pic de efort şi organizare, tenul tău va începe să arate din ce în ce mai bine.

Sfatul meu – începe să renunţi de azi la aspectul lucios şi inestetic, la punctele negre, la pustulele albe, la acnee şi pori măriţi. Tinde spre tenul modelelor de pe coperte revistelor de beauty. Do it!  
  

 

De la ten gras, la ten ideal. Paşi de urmat şi produse de folosit. - Antos Cosmetică Naturală

cosmetică

antos

cosmetică naturală

miere

aloe vera

frumusețe

naturalețe

antos cosmetică

cosmetică moldova

cosmetică naturală moldova

,cosmetică, antos, cosmetică naturală, miere, aloe vera, frumusețe, naturalețe, antos cosmetică, cosmetică moldova, cosmetică naturală moldova

Antos Cosmetică Naturală

Cosmetică naturală direct de la producător

Antos Cosmetică Naturală. Cosmetică naturală direct de la producător