Se încarcă...
Îngrijirea tenului uscat

Îngrijirea tenului uscat

Deşi nici tenul gras şi nici cel sensibil nu sunt de invidiat, tenul uscat mi se pare cea mai mare bătaie de cap.
 
Stai cumva la dubii, într-cât tenul tău oscilează între uscat şi normal? Hai să tea jut!
 
Chiar dacă la prima vedere pielea ta are un aspect normal (fără comedoane şi impuritaţi), faptul că este predispus la iritaţii, exfolieri, apariţii de riduri fine, senzaţie de uscăciune şi usturime – toate acestea sunt “simptome” de ten uscat.

Textura delicată, fragilă, subţire, mată, cu tendinţa de cojire şi uşoară înroşire este cauzată de glandele sebacee, care nu produc grăsime suficientă pentru a menţine pielea lubrifiată. Şi hidratarea lasă de dorit, deoarece pielea, deşi absoarbe apa, nu o poate fixa.
 
Dar cel mai important indicator este … prietena ta de aceeaşi vârstă cu tine. Dacă pielea ta  arată mai îmbătrânită decât a ei tale, iar ridurile de expresie sunt mult mai vizibile, atunci, la sigur ai un ten uscat.  Glumesc!
 
 Totuşi, ţin neapărat să îţi spun că am pentru tine câteva sfaturi care ţin de îngrijirea tipului tău de ten.
  1. Începe cu demachierea zilnică. Ştiu că am spus-o şi mai înainte, dar anume aceasta este cheia frumuseţii tale. Procesul de curăţare a tenului trebuie făcut în fiecare seară pentru a preveni îmbătrânirea pielii şi schimbarea culorii la nivelul epidermei. În cazul în care ai tenul uscat, demachierea nu este doar o condiţie, ci o adevărată necesitate. Altfel, neîndepărtarea machiajului şi a impurităţilor duce la apariţia de riduri înainte de vreme şi la înroşirea pielii. Foloseşte produsele de curăţare care au o textură cremoasă şi care îndepărtează perfect machiajul lăsând pielea fină şi tonică.
  2. Tonifierea, la fel de obligatory, ca şi demachiere. Atenţie! Tenul uscat are nevoie de un tonic care să nu conţină alcool.
  3. Hidratarea, este pasul trei în rutina ta zilnică. Optează pentru creme grase, puternic hidratante. Poţi folosi şi uleiuri: argan, rosa moscheta, macadamia.
Cosmetica naturală “Antos” îţi propune un set alcătuit din şapte produse pentru îngrijirea tenului uscat:

Uleiul de curăţare cu proteine de orez – 200 ml
Chiar dacă nu am tenul uscat, eu ador acest ulei, pentru că curăță și conferă pielii un aspect moale, fără a-i altera echilibrul natural. Conține extracte de orez, aloe vera, sunătoare, mușchi de piatră, soia, pedicuță, vitaminele A și E, ulei din germeni de grâu.
 
Loţiunea tonică fortifiantă – 125 ml
Este perfectă pentru îngrijirea tenurilor uscate, deshidratate și cu tendință spre ridare. Sucul de măr și extractul de sunătoare au o acțiune puternică de prevenire a ridurilor, de catifelare și hidratare. Conține extracte de măr, de sunătoare și apă de flori de portocal.
 
Crema hidratantă cu proteine de orez – 50 ml
Crema hidratantă cu proteine de orez regenerează epiderma, avînd o acțiune emolientă și un efect de catifelare. Conține proteine de orez, extracte de echinaceea, ghimpe pădureț, tei, calendulă, ceai verde, ginseng, coada calului, vitaminele A și E, ulei de sîmburi de caise și ulei de măceș.
 
Masca nutrientă – 50 ml
Multe dintre clientele Antos au obţinut rezultate extraordinare, după ce au folosit acest tratament nutritiv pentru îngrijirea tenurilor uscate și ofilite. Lăsată în contact cu pielea pentru minim 10-15 minute și apoi înlăturată cu apă, masca are proprietatea de a destinde trăsăturile feței, lăsînd pielea moale și catifelată. Conține miere de albine, ulei din sîmburi de cais, extracte de fag sălbatic, ginseng, calendulă, vitamina A, ulei de macadamia și ulei de jojoba.
 
Ulei de rosa moscheta – 50 ml
Renumit pentru atenuarea ridurilor și pentru efectul regenerator asupra pielii, acest ulei prețios este folosit îndeosebi pentru a reda frumusețea, suplețea și luminozitatea tenului. Are efect cicatrizant, anticuperozic și de prevenire sau atenuare a vergeturilor. Imbunătățeste elasticitatea pielii (acest ulei având rol important în stimularea producției de colagen)
 
Serul antirid – 50 ml
Serul conferă pielii nutriția necesară pentru echilibrul său biologic, regenerează celulele și ameliorează elasticitatea cutanee, reducînd simțitor ridurile. Conține proteine din soia, extracte de echinaceea, gotu kola, ginseng.
 
Laptele cu protecţie solară mică – 150 ml
Dezvoltă o eficace acțiune emolientă și de bronzare. Conține un filtru solar natural datorită acțiunii protectoare a cojilor de nucă. Adaptat pentru toate tipurile de piele, atît pentru corp cît și pentru ten. Este potrivit, de asemenea, pentru copiii mici. SPF 10. Conține extracte de aloe vera, sunătoare, coji de nucă, ulei de avocado.
 

Îngrijirea tenului uscat - Antos Cosmetică Naturală

cosmetică

antos

cosmetică naturală

miere

aloe vera

frumusețe

naturalețe

antos cosmetică

cosmetică moldova

cosmetică naturală moldova

,cosmetică, antos, cosmetică naturală, miere, aloe vera, frumusețe, naturalețe, antos cosmetică, cosmetică moldova, cosmetică naturală moldova

Antos Cosmetică Naturală

Cosmetică naturală direct de la producător

Antos Cosmetică Naturală. Cosmetică naturală direct de la producător