Se încarcă...
Frumuseţea masculină începe de la îngrijirea cotidiană a tenului

Frumuseţea masculină începe de la îngrijirea cotidiană a tenului

Până nu demult, bărbaţii acordau atenţie tenului lor cu mult mai puţin decât, să zicem, maşinii sau pescuitului. Şi când spun asta, în memorie îmi vin taţii noştri, care considerau rutina zilnică de îngrijire (adică, nu doar simplă curăţare, ci exfoliere şi hidratare) a tenului, o chestie atât de “muierească” încât nu dădeau nici doi bani pe ea. Parcă şi acum îl văd pe tata care dimineaţa îşi spăla faţa cu apă şi săpun, iar după berbierit ce clătea cu apă călduţă.

Din fericire, mulţi dintre bărbaţii de azi sunt cu mult mai echilibraţi la capitolul frumuseţe masculină, mai ales că şi companiile de cosmetice au început să realizeze game complete de produse, exclusiv create pentru bărbaţi, ceva mai mult decât simpla apă de colonie.

Dacă aveți un partener care  încă nu a înţeles importanţa acestui aspect, citiți-i articolul de mai jos.

Pielea bărbaţilor este diferită de a noastră, a femeilor – îmbătrâneşte mai lent şi e cu 20% mai puternică şi mai rezistentă la influenţele negative ale factorilor externi. Din acest considerent, ridurile încep să apară abia în jurul vârstei de 35 de ani, din cauza incapacităţii pielii de a reţine hidratarea (vă închipuiți ce norocoşi sunt).

Curăţarea tenului – prima pas în rutina zilnică de îngrijire a tenului  bărbatului tău. 
Şi acum să ne clarificăm cu punctele negre sau coşurile de pe fețele lor (în caz că le au). Acestea sunt provocate de impurităţile depozitate în porii deschişi ai tenului. Din cauza faptului că îşi curăţă tenul doar periodic, acesta arată încărcat şi inestetic, lucru care nu se va întâmpla dacă vor folosi dimineaţa şi seara un gel de curăţare special creat pentru nevoile bărbaţilor, sau un săpun  care ajută la curățare feței în profunzime eliminând toate depunerile ce duc la apariția coșurilor și a iritațiilor din pori.
 
Exfoliantul nu e doar pentru femei!
Chiar şi tenul unui bărbat are nevoie din când în când de exfoliere pentru a curăţa şi a elimina celulele moarte ale pielii. După utilizarea lui, tenul rămâne mai sănătos și mai strălucitor. Folosirea unei creme exfoliante ajută și la bărbierit, prin creșterea elasticității pielii și înmuierea firelor de păr, precum și prin eliminarea depunerilor toxice. Astfel, bărbieritul este mai ușor și se reduce apariția iritațiilor. Dar, atenţie! Cremele exfoliante aduc beneficii dacă sunt utilizate o dată sau cel mult, de două ori pe săptămână. Folosirea lor în exces poate cauza îmbătrânirea prematură a pielii și apariția ridurilor.
 
Bărbieritul zilnic nu este o corvoadă dacă…
… bărbatul are un aparat și o cremă de ras foarte bună ceea ce înseamnă un bărbierit de calitate. După bărbierit şi clătitul este un pas foarte important, întrucât elimină de pe față excesul de cremă de ras și lasă pielea curată și netedă.
 
Crema de faţă hidratantă – inamicul ridurilor 
Hidratarea feței este foarte importantă mai ales după exfoliere, spălare și bărbierit – “proceduri” care usucă pielea şi duc la apariţia ridurilor.
 
Pielea din zona ochilor nu trebuie neglijată!
Sinceră să fiu nu prea am întâlnit bărbaţi care să aibă grijă de zona din jurul ochilor, la fel de sensibilă şi predispusă unei îmbătrâniri premature ca şi în cazul nostru, al femeilor. Deci, aceasta poate fi prevenită folosind geluri speciale care combate apariţia ridurilor.
 
Sfaturi pentru voi, femeile
În cazul în care bărbatul/partenerul vă foloseşte produsele de curăţare a tenului, spuneți-i să nu o mai facă. Pielea lui produce sebum dublu, de aceea, îi sunt contraindicate produsele care conţin o bază uleioasă.
Dacă procurarea cosmeticii pentru bărbaţi este o obligaţie pur feminină, vreau să vă reamintesc să citiți cu grijă etichetele tuturor produselor înainte de a le achiziţiona.
Dacă nu ţine cont de rutina zilnică a tenului, amintiți-i. Ştim toate că bărbaţii noştri sunt nişte… copii mici. Şi nu-i vorba că un bărbat ridat ţi-ar plăcea mai puţin, dar tot e mai frumos unul îngrijit şi veşnic tânăr. 
 

Frumuseţea masculină începe de la îngrijirea cotidiană a tenului - Antos Cosmetică Naturală

cosmetică

antos

cosmetică naturală

miere

aloe vera

frumusețe

naturalețe

antos cosmetică

cosmetică moldova

cosmetică naturală moldova

,cosmetică, antos, cosmetică naturală, miere, aloe vera, frumusețe, naturalețe, antos cosmetică, cosmetică moldova, cosmetică naturală moldova

Antos Cosmetică Naturală

Cosmetică naturală direct de la producător

Antos Cosmetică Naturală. Cosmetică naturală direct de la producător