Se încarcă...
Parabenii versus frumuseţea naturală. Voi ce alegeți?

Parabenii versus frumuseţea naturală. Voi ce alegeți?

Parabenii din cosmetice. Vouă cu ce vi se asociază acest cuvânt?
Mie cu ceva periculos sănătăţii. Şi când mă gândesc că mulţi dintre noi folosim conştient diferite produse cosmetice care abundă de parabeni… e ca şi cum ai juca ruleta rusească. Cineva are noroc şi nu păţeşte nimic, altcineva se poate trezi peste ani cu cancer la sân, sau alte probleme de sănătate.

Ce sunt parabenii? Sunt nişte substanţe sintetice care au drept scop prelungirea termenului de valabilitate al produselor cosmetice şi pentru îngrijire corporală cum ar fi cremele, deodorantele, gelurile de duş, etc. cu câteva luni, sau chiar cu câţiva ani.

Prin ce sunt periculoşi? Prin faptul că se absorb rapid, sunt metabolizaţi şi apoi eliminaţi. Cu toate acestea, anumite cantităţi rămân depozitate în organism (mai ales în apropierea sânilor).

Chiar zilele trecute am dat de rezultatele mai multor cercetări ştiinţifice. Un studiu făcut în Anglia de dr. Philippa Darbre, pe un eşantion de 20 de tumori canceroase de sân, în 18 dintre ele au fost găsite urme de parabeni.

Un alt studiu făcut în Danemarcă a scos la iveală la câteva ore după ce un grup de voluntari a aplicat produse cosmetice cu parabeni, în sângele şi în urina lor au fost detectaţi parabenii respectivi. Aşadar, pe de o parte s-ar părea că parabenii luptă împotriva dezvoltării bacteriilor şi a fungilor, însă pe de alta perturbează sistemul endocrin, penetrând pielea prin intermediul produsului cosmetic.

V-am trezit cumva curiozitatea? Atunci verificați în trusa de produse cosmetice câte dintre ele conţin methylparaben (E218), ethylparaben (E214), propylparaben (E216), butylparaben isobutylparaben, isopropylparaben, benzylparaben etc.

Soluţia? E simplă. Citiți eticheta înainte de a procura un produs cosmetic. Apropo, unele companii trec pe etichetă doar „ethyl”, „butyl”, „methyl” sau „propyl”, fără a adăuga şi paraben. Ele tot parabeni sunt. Treceți la produsele cosmetice naturale.

Dacă v-ați întrebat cumva ce folosesc produsele cosmetice naturale în loc de conservanţi? Răspunsul mei este: uleiuri esenţiale de arbore de ceai, lavanda, rozmarin; vitaminele E (tocopherol), A si C, precum şi unele substanţe de conservare semi-naturale sau sintetice, dar nepericuloase.

 Nu-i aşa că aceastea din urmă inspiră mai multă încredere. Aşa zic şi eu.
 

Parabenii versus frumuseţea naturală. Voi ce alegeți? - Antos Cosmetică Naturală

cosmetică

antos

cosmetică naturală

miere

aloe vera

frumusețe

naturalețe

antos cosmetică

cosmetică moldova

cosmetică naturală moldova

,cosmetică, antos, cosmetică naturală, miere, aloe vera, frumusețe, naturalețe, antos cosmetică, cosmetică moldova, cosmetică naturală moldova

Antos Cosmetică Naturală

Cosmetică naturală direct de la producător

Antos Cosmetică Naturală. Cosmetică naturală direct de la producător