Se încarcă...
Ce au în comun ridurile și masajul facial…?

Ce au în comun ridurile și masajul facial…?

Imediat ce am descoperit primele semne de celulită, am descoperit și masajul anticelulitic, dar și efectele lui benefice care nu au întârziat să apară. După mai multe ședințe, nici urmă de coajă de portocală, de parcă ar fi șters-o cineva cu buretea… Și atunci m-am gândit la masajul facial. Oare este la fel de “miraculos”? Ridurile dispar la fel de repede ca și celulita? Bună provocare mi-am zis și m-am pus pe treabă! 

Între timp am învățat că ridurile, dar şi diversele probleme dermatologice, cum ar fi tenul lipsit de prospeţime şi uscat, apar în urma stresului şi a factorilor mediului înconjurător. Din fericire, încă nu mă număr printre “norocoasele” care deja s-au pricopsit cu riduri adânci pe frunte, între sprâncene, pe la colțurile gurii sau sub ochi, pentru că sunt foarte meticuloasă în ceea ce ține îngrijirea tenului.

Dar câteva riduri fine de expresie tot am acumulat de-a lungul timpului. Și am înțeles că cu ele trebuie să lupți, ca și cum ar fi cel mai mare dușman al tău. Așa că le-am declarat război prin intermediul masajului facial făcut acasă - acesta fiind unul din tratamentele care contribuie la menținerea sănătății și frumuseții pielii, și încetinește procesului de îmbătrânire. Dar nu înainte să mă consult cu cosmetologul meu, care întotdeauna îmi spunea că masajul facial este, citez “o serie de mişcări corelate între ele, ce ţin de sistemul limfatic şi muşchii mimicii”.

Într-un final, am ales câteva exerciții, care mie mi s-au părut cele mai efective și care cuprind toată pielea feței în doar câțiva pași.
Dacă vreți să încercați și voi, începeți cu: 

Fruntea. Aceasta începe destul de repede să se rideze. Aplicați ulei de masaj pe degete şi plasați degetul mijlociu şi pe cel inelar între sprâncene. Masați în sens circular, cu ajutorul degetelor. Coborâți degetele în timp ce ridicați din sprâncene.

Pielea de sub ochi. Adună în ani cearcăne și pungi. Pentru a scăpa de ele încrucișați degetele pe frunte, astfel încât degetele arătătoare să se situeze între sprâncene. Poziționați degetele mari în colțul exterior al ochilor. Inchideți ochii, trageți degetele arătătoare în sus și degetele mari către tâmple. Repetați mișcările circulare timp de 30 de secunde, în 5 reprize, întotdeauna dinspre interior spre exterior. Sau faceți un cerc cu degetul inelar, prin mişcări uşoare de alunecare, începând din punctul cel mai înalt al sprâncenelor, până în colţul intern al ochiului.

Pielea din jurul gurii poate evita ridurile dacă folosiți o altă tehnică simplă de masaj. Presați ușor colțurile gurii cu degetele arătătoare și întindeți pielea spre exterior. Masați pielea cu mișcări circulare timp de 40 de minute.
Dacă doriți să aveți parte de rezultate garantate, găsiți cel puțin 10 minute pe zi, sau măcar de câteva ori pe săptămână pentru un masaj “ca la carte” făcut în condiții de casă. Eu îl fac seara, după ritualul de demachiere, în tandem cu un ulei hidratant de față. Folosesc diferite tipuri de ulei: de macadamia, mușețel, arnica, argan, sau rosa moscheta. Uneori le mai și combin. Voi puteți folosi orice ulei aveți acasă. Important e ca el să fie natural și să aibă efect în lupta de combatare a ridurilor.

Câteva poante pentru efecte mai rapide. 
- Masajul se face într-o stare de liniște. Muzica de relaxare este cea mai indicată.
- Uleiul se toarnă în palme. Trei – patru picături sunt suficiente, după care trebuie să frecați palmele pentru a încălzi uleiul.
- Pentru a oferi o doză în plus de oxigen tenului, poți folosi o țesătură caldă care se aplică pe față preț de câteva minute. Este un stimulator perfect pentru circulația sângelui.
- Masajul facial se face delicat, fără a forța nota. Adică e opusul celui celultic.

Ce câștigați după câteva luni de masaj efectuat cu regularitate.
  • Mușchi faciali relaxați;
  • Circulație sanguină normalizată;
  • Stimularea fibrelor de colagen şi elastină din ţesut;
  • Detoxifiere;
  • Oxigenarea celulelor tenului.
Și dacă încă nu v-ați prins la întrebarea mea din titlu – ce au în comun ridurile și masajul facial? Vă zic eu. Dorința femeii de a avea un ten mereu tânăr, sănătos și fără riduri. Încearcați și nu veți regreta!
 

Ce au în comun ridurile și masajul facial…? - Antos Cosmetică Naturală

cosmetică

antos

cosmetică naturală

miere

aloe vera

frumusețe

naturalețe

antos cosmetică

cosmetică moldova

cosmetică naturală moldova

,cosmetică, antos, cosmetică naturală, miere, aloe vera, frumusețe, naturalețe, antos cosmetică, cosmetică moldova, cosmetică naturală moldova

Antos Cosmetică Naturală

Cosmetică naturală direct de la producător

Antos Cosmetică Naturală. Cosmetică naturală direct de la producător