Se încarcă...
Nu lăsați bărbia să vi se transforme în … guşă!

Nu lăsați bărbia să vi se transforme în … guşă!

Să îi spui unei femei că are guşă (bărbie dublă), e ca şi cum l-ai speria pe un copil că vine “bau-bau”. De acord că aşa numita bărbie dublă este destul de neplăcută, de aceea indiferent de faptul că o aveți deja, sau ați putea să vă “pricopsiți” pe viitor cu una, hai să vedem ce soluţii există pentru a rezolva problema.
 
Ce este bărbia dublă?
 

Este un pliu de piele plin cu grăsime, întâlnit la oamenii mai ”plinuţi”, la persoanele cu bărbia mică (care creează falsa impresie de exces al pielii). Dacă nu vă încadrați în primele două categorii, dar aveți un început de bărbie lăsată, înseamnă că ați dobândit-o ca rezultat al obişnuinţei de a vă privi picioarele, de a dormi pe perne înalte, de a citi în poziţie culcată. Nu în ultimul rând, înaintați în vârstă, întrucât odată cu anii pielea îşi pierde din elasticitate… 

Personal nu mă încadrez în primele trei categorii (şi sunt sigură că nici multe dintre voi), dar uite că conceptul “odată cu anii” e cel care m-a făcut să încep să iau măsuri de prevenire, iar ulterior, să scriu acest articol. Aşadar, ce vă sfătui să întreprindeți:   
  • Faceți masaj cel puţin odată în săptămână în condiţii de casă, cu ajutorul uleiurilor eterice pentru slăbit. Foarte bune sunt cele de lămâie, portocală, scorţişoară, ylan-ylan etc. La recomandarea cosmetologului Ecaterina Lica eu fac acest masaj cu uleiuri eterice de la “Antos”. Pe lângă faptul că am o piele fină, drept bonus, mă aleg şi cu un miros plăcut, care îmi ţine loc de parfum.
  • Faceți măşti, pentru a vă asigura o piele fermă cât mai mult timp. Eu am ales o mască hidratantă tot de la “Antos” , în care am adăugat şi câteva picături de ulei eteric (oricare), şi m-am simţit atât de bine, la gândul că bărbia mea dublă încă o să mai aştepte mult timp de acum încolo.
  • Faceți exerciţii simple. Deşi internetul “roieşte” de sfaturi şi exerciţii pentru o a scăpa de bărbia dublă, eu am ales cinci dintre ele, pe care, de la o vreme încoace am început să le practic cel puţin odată în zi şi pe care vi le recomand și vouă: 
  1. Împingeți cerul gurii. Stând drepte, cu umerii împinşi spre spate, ridicați puţin bărbia şi presați tare cu limba cerul gurii timp de 10 secunde, pentru a contracta şi a întări muşchii bărbiei.
  2. Pe spate – în faţă. Dați capul pe spate, astfel încât bărbia să fie îndreptată cât mai mult spre cer, fără a vă forţa, dar în acelaşi timp, având grijă ca spatele să vă să fie drept. Rămâneți în această poziţie timp de 20 de secunde, apoi aduceți capul înapoi foarte-foarte încet.
  3. Rotiți gâtul. Deşi acest exerciţiu pare un pic straniu, privit dintr-o parte, eu ştiu că este unul util. Aşadar, sprijiniți fruntea de perete (puteți pune eventual un prosop, pentru comoditate) şi priviți în jos. Rotiți corpul în stânga, apoi în dreapta, fără a mişca capul de pe prosop. Această mişcare solicită foarte mult muşchii bărbiei şi îi întăreşte.
  4. Escavatorul. Deschideți larg gura, apoi împingeți în faţă mandibula ca şi când ați vrea să prindeți ceva în gură. În această poziţie, închideți gura până când dinţii vă vor atinge buza superioară. Repetați aceste mişcări de cel puţin 15 ori, ori de câte ori vă aduceți aminte.
  5. Aveți grijă de propria ţinută. Acumularea de grăsime de sub bărbie este cauzată şi de ţinuta greşită pe care o adoptă mulţi dintre noi. Aşa că, indiferent de ce ați face – citiți, lucrați la computer, stați în picioare sau pe scaun, străduiți-vă să stați drepte şi să ţineți bărbia sus.  
Toate aceste sfaturi vă vor ajuta să nu apelați la intervenţii chirurgicale. Totuşi, e mai bine să preveniți, decât să “reparați”. 
 

Nu lăsați bărbia să vi se transforme în … guşă! - Antos Cosmetică Naturală

cosmetică

antos

cosmetică naturală

miere

aloe vera

frumusețe

naturalețe

antos cosmetică

cosmetică moldova

cosmetică naturală moldova

,cosmetică, antos, cosmetică naturală, miere, aloe vera, frumusețe, naturalețe, antos cosmetică, cosmetică moldova, cosmetică naturală moldova

Antos Cosmetică Naturală

Cosmetică naturală direct de la producător

Antos Cosmetică Naturală. Cosmetică naturală direct de la producător