Se încarcă...
Produsele de igienă intimă – cap de listă a problemelor ginecologice!

Produsele de igienă intimă – cap de listă a problemelor ginecologice!

Ieri, după ce am fost fără să vreau martora unei discuţii pe coridorul spitalului dintre un medic ginecolog şi pacienta sa şi care suna cam aşa: “primul lucru pe care trebuie să îl faci azi este să îţi schimbi produsul de igienă intimă” am rămas mirată să aflu că mai sunt femei care încă nu ştiu că un săpun obişnuit sau un gel de duş foarte bun pentru mâini, ten sau corp nu este potrivit pentru igiena intimă.
 
Niciodată nu am înţeles femeile care sunt gata să cheltuie sute de lei pentru a schimba o dată în lună gelul de pe unghii şi se zgârcesc să cumpere un produs extrem de important nu doar pentru igienă, ci şi pentru sănătate. Subiectul m-a atins, dar pentru că nu am studii medicale, iar eu am ţinut neapărat să scriu pe blog despre asta, am avut o discuţie foarte constructivă cu medicul meu ginecolog. Aşadar:

În vagin, noi femeile avem niște bacili doderlein care transformă glicogenul în acid lactic. Această aciditate este un punct forte al sănătăţii noastre locale. În cazul în care folosim un gel obişnuit pentru igiena intimă nu facem altceva decât să modificăm imunitatea locală, iar acest fapt duce la probleme de sănătate, cum ar fi diferite eliminări, coci, etc. Cu alte cuvinte, săpunurile, gelurile de duş obişnuite sunt nu doar agresive, ci şi vinovate de senzaţia de usturime, iritaţii şi uscăciuni.
 
Produsele chimice din compoziţia multora precum ar fi alcoolul isopropil, lauril sulfat de sodiu, taloat de sodiu, triclosanul, atât de folosit în producerea săpunurilor antibacteriene sunt foarte nocive pentru piele, mai ales pentru o zona genitală. Şi dacă majoritatea produselor sunt create special pentru a menţine PH-ul natural al pielii care este de 5,5, atunci în zona intimă, PH-ul are o valoare normală mai mică de 4,5. Ph acid.

Personal folosesc de mai bine de doi ani săpunul lichid de la Antos Cosmetică Naturală – un produs de care sunt pur şi simplu încântată, datorită nivelului controlat al pH-ului care permite utilizarea acestui săpun pentru igiena intimă.
 
Acesta conține extracte de propolis, salvie, miere de albine, descifrarea cărora sună cam aşa: mierea de albine – are acţiune antifungică şi hranitoare, cu efect antibacterian; salvia are menirea de a combate uscăciunea, de a preveni şi vindeca afecţiunile locale, iar propolisul este un antiinflamator şi un antiseptic deosebit. Este fără parfum, complet inodor şi fără coloranţi. Culoarea săpunului vine de la miere şi propolis. Aceasta a fost alegerea mea de care sunt foarte încântată.
 
Indiferent de produsul pe care-l folosiți, ar fi bine ca acesta să conţină cel puţin unul din ingredientele enumerate mai sus precum salvia, mierea de albine, propolisul. Nu sunt de neglijat nici produsele ce conţin gălbenele pentru că au o acţiune antiinflamatoare, calmează mâncărimile, muşeţelul considerat un antibiotic natural, untul de shea - conţine cantităţi mari de vitamine A, E şi F foarte bun pentru pielea sensibilă.

La final de articol, includ şi restul recomandărilor medicului meu ginecolog:
  • Spălarea zonei intime se face doar la exterior, cu apă caldă şi produse special adaptate.
  • După baie se folosesc doar prosoape din bumbac 100%. Recomandabil ca acestea să fie curate şi să îţi aparţină doar ţie.
  • Cea mai bună lingerie intimă este cea din bumbac. Asta salvează de alte probleme neplăcute. Dar la care se poate de renunţat noaptea. Sexy şi sănătos zic eu.   
  • Alegeți absorbante şi nu tampoane interne, chiar dacă ultimele vă par mai comode. Ele mențin umiditatea, căldura și dezvoltă bacterii. 
  • Spălăturile vaginale se fac numai la recomandarea medicului. În caz contrar, riscați să dezechilibrați flora vaginală şi să creşteți riscul de boli infecţioase!
  • În caz de administrare a antibioticelor, cereți medicului o reţetă de supozitoare pentru protectie vaginală. Or, cum îi place medicului meu să spună: antibioticele, de obicei, te scot dintr-o belea şi nu uită să te bage în alta.
Până la următoarea postare despre îngrijirea buzelor, vă recomand să rezolvați problema produselor de igienă intimă. Asta în caz că o aveți.
 

Produsele de igienă intimă – cap de listă a problemelor ginecologice! - Antos Cosmetică Naturală

cosmetică

antos

cosmetică naturală

miere

aloe vera

frumusețe

naturalețe

antos cosmetică

cosmetică moldova

cosmetică naturală moldova

,cosmetică, antos, cosmetică naturală, miere, aloe vera, frumusețe, naturalețe, antos cosmetică, cosmetică moldova, cosmetică naturală moldova

Antos Cosmetică Naturală

Cosmetică naturală direct de la producător

Antos Cosmetică Naturală. Cosmetică naturală direct de la producător