Se încarcă...
10 întrebuințări în gospodărie ale apelor florale!

10 întrebuințări în gospodărie ale apelor florale!

Inițial am început să le folosesc în calitate de loțiune tonică, apoi în combinații cu diferite crème și măști de față, ca ulterior să le găsesc o întrebuințare mult mai largă nu doar în cosmetologie, ci în propria gospodărie. Vorbesc de apele florale, sau cum li se mai spune hidrolații - un produs secundar al procesului de obţinere al uleiurilor esenţiale.

După mai multe experimente mi-am zis că nu pot să nu vă împărtășesc concluziile mele:
  • Apa florală de lavandă, pe lângă faptul că asigură o hidratare și o tonifiere bună tenului sensibil poate fi folosită frecvent în bucătărie, la prepararea băuturilor sau a deserturilor, datorită faptului că le oferă o aromă deosebită și răcoritoare.
  • Tot hidrolatul de lavandă poate fi folosit la împrospătarea țesăturilor și păstrarea lor, iar mirosul lui alungă moliile. Poanta asta o am încă de la bunica, care țin minte că stropea “zestrea” din casa mare cu apă de lavandă.
  • Sugestia este bună și pentru hainele care au stat mai mult timp în dulap. Primăvara asta eu doar le-am pulverizat cu un pic de apă florală preferată și acestea s-au reîmprospătat.
  • Efectul a fost același atunci când am adăugat hidrolat în clătitorul de haine. Cred că e cu mult mai bună o apă florală sută la sută naturală, decât un clătitor sintetic.  
  • Cineva mi-a sugerat să holosesc apă de lavandă, de mentă sau de trandafir atunci când umplu rezervorul fierului de călcat. Zis și făcut. Să vedeți voi după asta miros de natură în casă.
  • Dacă întâmplător soțul rămâne fără loțiunea după bărbierit, puteți să îi oferiți în schimb, tot o apă florală. Eu așa am făcut. Proprietățile sunt aceleași.
  • Despre faptul că apa florală ajută ochilor obosiți (grație nopților obosite sau al timpului petrecut în exces la computer), am citit pe net. Am pulverizat apă florală pe un disc de bumbac, iar ulterior am presat uşor ochii timp de 10 minute. Am văzut efect.
  • Vara când căldura dogorâtoare ne dă la toți viața peste cap, planific să folosesc tot apele florale pe post de spray pentru față. Vă zic că urmează să experimentez, dar sunt sigură că voi rămâne mulțumită de rezultat.
  • Hidrolații sunt perfecți la tratamentele pentru păr, dar mai ales pentru un scalp plin de mătreață. Apa florală de rozmarin este perfectă pentru așa o procedură. După pulverizare, scalpul se masează ușor. Despre rezultat nu vă spun. Aștept să îmi spuneți voi.
Apropo, nu confundați. Apa florală nu înseamnă un simplu amestec dintre apă și ulei esențial. Și aici vă sugerez să NU experimentați, pentru că ați putea rămâne dezamăgite de rezultat, ci să procurați ape florale veritabile. Baftă!
 

10 întrebuințări în gospodărie ale apelor florale! - Antos Cosmetică Naturală

cosmetică

antos

cosmetică naturală

miere

aloe vera

frumusețe

naturalețe

antos cosmetică

cosmetică moldova

cosmetică naturală moldova

,cosmetică, antos, cosmetică naturală, miere, aloe vera, frumusețe, naturalețe, antos cosmetică, cosmetică moldova, cosmetică naturală moldova

Antos Cosmetică Naturală

Cosmetică naturală direct de la producător

Antos Cosmetică Naturală. Cosmetică naturală direct de la producător