Se încarcă...
10 lecţii de când sunt mamă, legate de cosmetica pentru copii!

10 lecţii de când sunt mamă, legate de cosmetica pentru copii!

Cosmetica naturală "Antos" nu este unicul proiect al vieţii mele. Pentru că mai presus de "Antos" se află Adelina, fetiţa mea de 5 anişori şi un pic. Scriu despre ea aici, pentru că următorul articol vreau să îl dedic mamelor, povestind despre exprienţa mea legată de produsele cosmetice destinate copiilor.

Aşadar, am un copil cu o piele foarte sensibilă, lucru pe care l-am intuit chiar din a treia săptămână de la naştere, dar pe care l-am aflat mult mai târziu. Iar acest fapt presupunea o selectare riguroasă a produselor de îngrijire pentru copii.
 
Ce făceam eu? În calitate de mamă responsabilă, după baia de seară nu uitam să o ung pe Adelina cu cele mai bune şi mai scumpe creme şi loţiuni pentru copii, fără să ştiu că chestia asta îi făcea mai mult rău decât bine. Copilul meu ajunse să fie plin de puncte roşii pe tot corpul de la obraji până la tăpli. Avea dermatită atopică. A fost nevoie de ceva timp, medici, unguente şi chiar antibiotice până să înţeleg că această pacoste era rezultatul contactului dintre pielea ei de bebeluş şi parabenii şi SLS-urile produselor cosmetice (şampon, gel de duş, ulei, şerveţele umede, cremă împotriva iritaţiilor de scutec, talcuri, etc.) pe care eu le foloseam zilnic. Cert e că în momentul în care am conştientizat de unde vine problema, am renunţat la toate produsele cosmetice pentru copii pe care le-am folosit anterior. Am început să citesc etichetele din spate, astfel că la un moment dat ajunsem la disperare. Până să fac cunoştină cu "Antos”, nu găseam nimic care să mă mulţumească!
 
În schimb, am învăţat 10 lecţii despre produsele cosmetice pentru copii, pe care vreau să le las aici. S-ar putea să vă prindă bine şi vouă.
  • Nu toate produsele cosmetice sunt bune şi utile. Unele dintre ele, aşa zise „destinate” copiilor pot face eczeme, psoriaz, dermatite atopice, alergii, iritaţii etc. Eticheta din spate spune de ce...
  • Cele mai periculoase componente din cadrul produselor pentru copii sunt: 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3 Diol, BHA, Boric acid, Sodium borate, Dibutyl phthalate & toluene, DMDM Hydantoin, Oxybenzone, Triclosan etc. Verificați chiar acum toate produsele pe care le folosiți în igiena propriului copil. Dacă macăr unul din ele are asemenea compuşi, aruncați-l. În caz contrar, ați putea să vă treziți cu una din problemele enumerate de mine mai sus.   
  • Efectele negative ale unor compuşi chimici din seria: ftalaţii, parabeni, sodyum lauryl sulfat, parafina, propylene glicol şi formaldehida, care se găsesc în aceste produse cosmetice se vor vedea pe termen lung. 
  • Pielea bebeluşilor este diferită de cea a adulţilor. Este circa 10 ori mai subţire şi respectiv, mai puţin rezistentă. Are un pH diferit în perioada de nou-născut şi produce mai puţin sebum. De aceea, produsele destinate îngrijirii copiilor nu trebuie să fie iritante şi nici degresante, adică să nu îndepărteze filmul lipidic al pielii şi să nu compromită funcţia de barieră a acesteia.
  • Copii reacţionează diferit la produsele cosmetice. Unii acceptă cu uşurinţă un produs, în timp ce alţii pot dezvolta reacţii alergice. Pornind de la ideea că multe dintre produse au componente care „stârnesc” reacţiii alergice, nu toţi cei care vin în contact cu respectivul produs vor dezvolta dermatită, ci doar cei predispuşi. Astfel, pentru copiii cu probleme dermatologice, există produse bine tolerate, formulate cu un minim de ingrediente, care să reducă riscul apariţiei dermatitei de contact.
  • Unii copii fac eczeme sau alergii şi în urma folosirii uleiurilor naturale. 
  • Dacă copilul are o piele normală se poate oscila între un produse uşor parfumate sau unul neparfumat. Dacă acesta are o piele uscată sau suferă de eczemă, este bine de evitat produsele parfumate (parfumul poate fi considerat un agent iritant).
  • Dacă pielea copilului se înroşeşte, pot fi folosite preparate cu conţinut de zinc sau pantenol, care calmează eficient iritaţiile. Eu utilizam des şi tinctură de gălbenele, care pe Adelinei o ajuta mult.
  • Este greşit să spălați copilul cu şampon sau săpun pentru adulţi, pentru că de regulă acestea sunt mai iritante, conţin mai mult parfum şi nu protejează ochii.
  • Produsele cosmetice expirate nu au ce căuta în procesul de igienă al copilului. Chiar dacă este puţin probabil ca cel mic să păţească ceva, mirosul, textura şi culoarea produselor expirate pot fi modificate, iar conservanţii care au rol antimicrobian şi antifungic, nu îşi mai îndeplinesc cu succes misiunea, după ce produsul expiră.
În cazul v-ați regăsit măcar în una din lecţiile descrise mai sus, şi nu ştiți ce produs să alegeți pentru copilaș, încercați "Antos Cosmetică Naturală", care nu conține SLS-uri, ftalaţi şi alte porcării din industria cosmetică. Copilul o va adora.   
 

10 lecţii de când sunt mamă, legate de cosmetica pentru copii! - Antos Cosmetică Naturală

cosmetică

antos

cosmetică naturală

miere

aloe vera

frumusețe

naturalețe

antos cosmetică

cosmetică moldova

cosmetică naturală moldova

,cosmetică, antos, cosmetică naturală, miere, aloe vera, frumusețe, naturalețe, antos cosmetică, cosmetică moldova, cosmetică naturală moldova

Antos Cosmetică Naturală

Cosmetică naturală direct de la producător

Antos Cosmetică Naturală. Cosmetică naturală direct de la producător