Se încarcă...
Faţă-n faţă cu … demachierea şi tonifierea!

Faţă-n faţă cu … demachierea şi tonifierea!

Cu mult înainte să intru în tot ceea ce înseamnă lumea “Beaty”, prima lecţie pe care am învăţat-o de la cosmetologul meu a fost aceea că “demachierea şi tonifierea tenului sunt începutul începutului”. “Al cui?” întrebasem atunci. “Al unui ten luminos, sănătos şi fără riduri”, fu răspunsul. Ţin minte că am râs, apoi am uitat. Dar peste o perioadă când am ajuns pe mânile aceluiaşi cosmetolog, care a ţinut să îmi arate “daunele” pe care mi le-am făcut eu însumi tenului – acnee, pori dilataţi, descuamări ale tenului, nu mi-a mai venit a râde. Aşa că de atunci, îmi fac ritualul de demachiere şi tonifiere a tenului de două ori în zi, ca şi pe “Tatăl nostru”. Şi iată de de?!  

Demachierea tenului trebuie făcută de două ori pe zi – dimineaţa şi seara, indiferent dacă ai fost sau nu machiată. Am întâlnit cliente care spuneau că dacă ziua nu au fost machiate, atunci seara nu se demachiază. Sau, că dimineaţa nu aplică aceeaşi regulă de demachiere + tonifiere pentru că noaptea nu au făcut altceva decât au stat cu nasul în pernă. Din păcate greşesc toate aici. Indiferent de ce ai face, pielea transpiră, produce sebum care trebuie curăţat. În caz că ai folosit crema de noapte, aceasta trebuie înlăturată pentru a putea fi aplicată cea de zi. Iar voi cred că ştiţi deja – crema nu se aplică decât pe o faţă demachiată şi tonifiată.

După demachiere, tonifierea este a doua etapă importantă şi obligatorie în procesul de îngrijire a tenului. Serveşte la înlăturarea tuturor microelementelor rămase din urma demachierii. Pentru a te convinge de importanţa tonifierii, îţi propun să faci un mic experiment. Timp de o săptămână (sau o lună) demachiază-ţi tenul cu lăptişor, fără a-l tonifia.  După care, următoarea săptămână include şi tonicul în ritualul tău de îngrijire. Te asigur că rezultatele se vor vedea imediat.

Dacă dai un seach pe google ai să găsesti un million şi unu de articole la temă, despre cum e mai bine să îţi demachiezi şi tonifici tenul feţei, unde fiecare cosmetolog, sau beaty blogheriţă vine cu propriile exprienţe, dar şi cu propriile produse cosmetice. Dacă mă întrebi de experienţa mea, atunci eu deja mai bine de doi ani îmi fac ritualul de îngrijire a feţei în felul următor:

1.Folosesc mai întâi laptele demachiant, pentru că el îmi curăţă faţa de machiaj.

2. După care, neapărat folosesc tonicul. Fără tonic, faţa mea arată obişnuit. Dacă îl aplic, imediat începe să lumineze, să emane sănătate, să îmi mulţumească parcă pentru grija care i-o port.

3. Şi nu în ultimul rând, (pentru că apoi urmează crema de zi sau de noapte) apa florală, care mie îmi calmează pielea după îndepărtarea machiajului şi îmi reîmprospătează epiderma cu un produs simplu și natural.

Ştii că ştii, dar îţi reamintesc!
  • Atunci când îţi alegi produsele pentru demachiere şi tonifiere, ţine cont de tipul tenului.
  • În procesul de demachiere şi tonifiere, fii tandră cu pielea ta, folosind mişcări regulate şi circulare.
  • Nu şterge faţa, ci tapeaz-o cu prosopul.
  • Bea apă. Ideal – doi litri de zi. Apa contribuie la păstrarea elasticităţii tenului.
  • Renunţă la cafea şi ţigări.
  • Iubeşte-te aşa cum eşti şi tinde spre perfecţiune! 
 

Faţă-n faţă cu … demachierea şi tonifierea! - Antos Cosmetică Naturală

cosmetică

antos

cosmetică naturală

miere

aloe vera

frumusețe

naturalețe

antos cosmetică

cosmetică moldova

cosmetică naturală moldova

,cosmetică, antos, cosmetică naturală, miere, aloe vera, frumusețe, naturalețe, antos cosmetică, cosmetică moldova, cosmetică naturală moldova

Antos Cosmetică Naturală

Cosmetică naturală direct de la producător

Antos Cosmetică Naturală. Cosmetică naturală direct de la producător