Se încarcă...
Bronz frumos și sănătos!

Bronz frumos și sănătos!

Protecția împotriva razelor solare azi nu mai este un moft, ci o necesitate, de vreme ce în ultimii ani soarele a devenit tot mai puternic, iar radiaţiile ultraviolete sunt un pericol tot mai mare. De asta ne vorbesc medicii dermatologi, care ne avertizează de pericolul cancerului de piele, dar și cosmetologii care vin cu explicații despre cât de dificil se scapă de petele pigmentare, obținute în urma expunerii excesive la soare. Că tot suntem în sezon estival, propunem mai jos o serie de sfaturi valabile despre cum puteți evita arsurile solare și obține, în schimb, un bronz frumos, sănătos și de durată. 

Crema sau loțiunea de protecție solară se aplică cu 30 de minute înainte de expunerea la soare, urmând a fi repetată la intervalul de 1.30 - 2 ore, mai ales în primele zile de plajă, inclusiv în cazul în care ați ieșit din apă, ați transpirat sau v-ați șters cu prosopul. Crema se aplică în straturi subțiri și trebuie să acopere fiecare zonă expusă soarelui. După câteva zile, pe măsură ce pielea capătă un bronz frumos, factorul de protecție poate fi redus, dar nu eliminat cu totul.

Mare atenție la ten. Acesta are nevoie de o protecție suplimentară. De regulă, cremele cu SPF pentru față nu sunt la fel ca și cele pentru corp, întru-cât sunt îmbogățite cu proprietăți împotriva îmbătrânirii tenului. Dar în lipsa unei astfel de crème, se poate folosi și cea pe care o utilizați pentru restul corpului, doar dacă nu aveți tenul sensibil. În caz contrar, merită să investiți într-o cremă specială, care calmează și previne iritațiile.

Pentru obținerea unui bronz rapid, pielea are nevoie de hidratare după plajă. Imediat după expunerea la soare este indicat să faceți un duș (apropo, dușurile fierbinți sunt contraindicate), și să aplicați pe corp o cremă puternic hidratantă pentru a ajuta derma să rețină umezeala și să fie pregatită pentru bronzul din ziua următoare. O soluție în acest sens ar fi lăptișorul special adaptat după expunerea la soare, foarte bun și în cazul în care pielea ustură din cauza expunerii îndelungate la soare. De obicei, produsele care se aplică după plajă conțin substanțe care acționează împotriva radicalilor liberi și reduc efectele negative ale soarelui. Loțiunile au proprietăți calmante, hidratante și antiinflamatoare.

Bronzul va fi cu atât mai rezistent cu cât se va realiza mai lent. Dacă încercați să vă bronzați mai repede, riscați să vă ardeți. În schimb, veți obține un bronz frumos și de durată, dacă vă veți expune la soare în ședințe scurte, dar repetate: dimineața până la ora 11.00 și seara după 17.00, evitând orele amiezii. În plus, expunerea progresivă nu doar o oferă pielii un bronz de lungă durată, ci îi permite să îşi dezvolte mecanismele de apărare împotriva arsurilor solare. 

Uleiul autobronzant care ar putea accelera procesul de bronzare este binevenit. Multe femei folosesc diferite uleiuri cum ar fi cel de măsline, de morcov, de suc de lamâie, etc. Totuși cele mai bune uleiuri sunt cele special adaptate pentu a accelera efectul de bronzare. Sunt foarte indicate pentru pielea deja bronzată sau pentru cea care nu prezintă probleme deosebite în urma expunerii la soare. Avantajul lor constă în faptul că contribuie la bronzarea pielii chiar și atunci când stați la umbră. Uleiurile autobronzante naturale pot conține extracte de aloe vera, coji de nucă, pedicuță, sunătoare, ulei de sâmburi de caise și carotene. Această combinație favorizează hidratarea pielii și previne iritațiile datorită acțiunii extractelor naturale de sunătoare și aloe vera.

Cremele, uleiurile și loțiunile de plajă trebuie să aibă termenul de valabilitate corespunzător. Ele protejează pielea doar atunci când nu sunt expirate și sunt păstrate corespunzător: închise ermetic și ferite de temperaturi ridicate.

Nici cantitatea de apă pe care o beți zilnic nu trebuie neglijată. Nutriționiștii recomandă cel puțin 1,5 – 2 litri de apă pe zi. Nu mai puțin. Apă se bea înainte, în timpul și după plajă, întrucât organismul are nevoie de hidratate. Cu cât pielea este mai uscată, cu atât sunt mai multe șanse ca soarele să vă ardă mai tare.

Și alimentația își are rolul său. Este vorba de morcovii care favorizează păstrarea bronzului, datorită faptului că sunt un produs bogat în betacaroten şi vitamina E. Alte alimente care protejează de agresiunea solară şi care grăbesc colorarea pielii sunt pepenele, caisele, piersicile, spanacul, ouăle şi peştele, produsele lactate.

Încă un truc pentru un bronz de durată este gomajul – o practică foarte importantă pentru îndepărtarea celulelor moarte și activarea circulației sangvine. Exfolierea realizează o acțiune purificatoare și exfoliantă profundă și delicată asupra pielii corpului, lăsând-o proaspătă și hidratată.

Toate aceste sfaturi nu sunt întâmplătoare. Ținând cont de ele veți obține nu doar o piele frumos bronzată, ci și bine hidrată și sănătoasă. 
 

Bronz frumos și sănătos! - Antos Cosmetică Naturală

cosmetică

antos

cosmetică naturală

miere

aloe vera

frumusețe

naturalețe

antos cosmetică

cosmetică moldova

cosmetică naturală moldova

,cosmetică, antos, cosmetică naturală, miere, aloe vera, frumusețe, naturalețe, antos cosmetică, cosmetică moldova, cosmetică naturală moldova

Antos Cosmetică Naturală

Cosmetică naturală direct de la producător

Antos Cosmetică Naturală. Cosmetică naturală direct de la producător