Se încarcă...
12 sfaturi importante pentru a avea un păr strălucitor și sănătos pe parcursul verii

12 sfaturi importante pentru a avea un păr strălucitor și sănătos pe parcursul verii

De multe ori se întâmplă ca după o vară cu temperaturi caniculare, cu mult timp petrecut la soare, la mare, la piscină să ne pomenim toamna cu un păr extrem de degradat care cade, este lipsit de luciu, deshidratat și cu captele arse. Pentru a nu ajunge și în acest an ca peste două – trei luni să ne punem aceeași întrebare – cum s-a întâmplat de a ajuns părul să arate atât de dezastruos, ne-am gândit că ar fi bine să venim cu niște sfaturi de îngrijire care vă vor ajuta să vă păstrați sănătatea scalpului și a podoabei capilare pe parcursul întregii veri.
 • Optați pentru produse cosmetice blânde care ar proteja podoaba capilară și firele de păr arse de soare. Și acest lucru trebuie făcut chiar de la începutul verii. Atunci când mergeți să vă alegeți produse cosmetice pentru ten ( îmbogățite cu Vitaminele C și E, precum și produse cu SPF) nu uitați să vă procurați și câte ceva pentru păr, în special: șampon pentru spălare frecventă, balsam și măști hidratante, care protejează părul de razele ultraviolete.
 • Nu procurați fixative de păr. Ingredientele acestui produs au tendința de a usca și de a rupe firul de păr.
 • Spălați părul mai frecvent, pentru a îndepărta excesul de sebum. Din cauza acțiunii soarelui care activează producția de sebum, se întâmplă să vă pomeniți cu un păr murdar mai repede ca de obicei. Un scalp care după numai 24 de ore “chiftește” de sebum, și pe care se mai găsesc resturi ale produselor de coafat, poate duce la deteriorarea și căderea firului de păr. 
 • Dacă v-ați gândit să vă vopsiți părul, lăsați-o pentru la toamnă. Părul și așa se deshidratează pe timp de vară din cauza temperaturilor caniculare, iar tratamentele chimice îl usucă și îl deshidratează și mai mult. Dacă totuși e musai să îl vopsiți, încercați să o faceți cel puțin cu câteva săptămâni înainte de a pleca la mare.
 • Pe plajă, acoperiți-vă capul cu pălării cu borul lat, eșarfe etc. din fibre naturale, în culori deschise. Acestea rămân a fi una din cele mai bune mijloace de protecție împotriva razelor UV. Sfatul este valabil nu doar pentru perioada de vacanță la mare, ci și pentru toate zilele însorite ale verii.
 • Udați părul cu apă plată sau de la robinet, înainte de a intra în apă (în mare sau la piscină). De ce? Firul de păr este asemeni unui burete care absoarbe primul lichid cu care intră în contact. Unii specialiști mai recomandă de a aplica și un strat subțire de balsam. Acest truc ar împiedica absorbția de către firul de păr a clorului din piscină. Părul uscat are cea mai mare tendință de a absorbi sare, chimicale și alte substanțe nocive.
 • După ce ieșiți din apa sărată a mării, neapărat clătiți-vă părul cu apă obișnuită. În caz contrar, cristalele de sare care rămân pe scalp după ce apa sărată se evaporă, absorb umiditatea și sebumul. Ele acționează ca niște lupe ce amplifică acţiunea razelor UV şi astfel duc la pierderea pigmenţilor şi a cheratinei din structura firului de păr.
 • Dacă aveți părul vopsit, folosiți  o cască de protecție, atunci când intrați în apă. Clorul din piscină, în contact cu părul blond capătă nuanțe de verde. Cert e că rezultatul poate fi același indiferent de culoarea părului.
 • Nu vă spălați părul cu apă fierbinte. Acest obicei ar putea afecta sănătatea scalpului, a firelor de păr, dar și ar putea îndepărta uleiurile naturale, responsabile de prevenirea deshidratării și descuamării firului de păr. Soluția pentru perioada sezonului estival, când soarele deja acționează negativ asupra podoabei capilare, sunt băile călduțe.
 • Uscați-vă părul în mod natural, fără a apela la produse de coafat. Fără foen și placa de îndreptat, firul de păr va rămâne hidratat mai multă vreme. Dacă totuși acestea sunt obligatorii pentru a obține o aranjare “ca la carte” optați pentru uscătoare de păr de cea mai bună calitate și plăci de îndreptat părul cu înveliș de ceramică.
 • Nu uitați să mergeți regulat la frizerie pentru a vă tăia capetele arse de soare. Sfatul este valabil mai ales după întoarcerea de la mare. Întru-cât sunt expuse la căldură, la raze ultraviolete, la apă sărată de mare și cu clor din piscină, la nisip, și la spălări zilnice, vârfurile au foarte mult de suferit.
 • Alimentați-vă sănătos. Consumați cât mai multe produse care conțin Omega 3, precum somonul, măslinele, spanacul, oul, frucutul de mango, pepenele galben, nucile, tofu, semințele de susan, conopida, dovleacul.etc. Omega 3 contribuie la întărirea firului de păr și îi redă strălucire. 
Ținând cont de aceste 12 secrete de îngrijire pe parcursul celor trei luni de vară, vă veți bucura de un păr strălucitor și sănătos, care va întoarce priviri de admirație din partea bărbaților și de invidie din partea femeilor. Încercați! Nu veți da greș!
 

12 sfaturi importante pentru a avea un păr strălucitor și sănătos pe parcursul verii - Antos Cosmetică Naturală

cosmetică

antos

cosmetică naturală

miere

aloe vera

frumusețe

naturalețe

antos cosmetică

cosmetică moldova

cosmetică naturală moldova

,cosmetică, antos, cosmetică naturală, miere, aloe vera, frumusețe, naturalețe, antos cosmetică, cosmetică moldova, cosmetică naturală moldova

Antos Cosmetică Naturală

Cosmetică naturală direct de la producător

Antos Cosmetică Naturală. Cosmetică naturală direct de la producător