Se încarcă...
Cinci lecții despre îngrijirea pielii pe care le-am învățat în timpul sarcinii

Cinci lecții despre îngrijirea pielii pe care le-am învățat în timpul sarcinii

Cea de-a doua sarcină m-a făcut să înfloresc. Iertați-mi modestia, dar nu pot să nu vă împărtășesc cu voi bucuria de a avea tenul feței luminos, fără pete pigmentare sau alte imperfecțiuni, iar pielea corpului – hidratată și tonifiat. Toate acestea - nu doar datorită hormonilor. Dacă printre cititoarele blogului meu se găsesc și gradivuțe, vreau să vă spun că ar fi păcat să lăsați toată munca „de frumusețe” pe seama lor. O spun eu, mamă cu două sarcini la activ, or, în acest articolaș aș vrea să vă vorbesc despre cele cinci lecții pe care le-am învățat, (prin comparație dintre prima și a doua sarcină), legate de îngrijirea pielii.  
  1. Pielea corpului unei gravide are nevoie de hidratate. O cremă hidratantă corect aleasă, e la fel de necesară în această perioadă specială, ca și aerul pe care-l respiri. Se recomandă de a o folosi de două ori în zi după baie pentru efectul ei de fortifiere a ţesuturilor. Eu folosesc una care conține extracte de echinaceea, coada calului, măr, sâmburi de caise şi ulei de avocado, întru-cât acest amestec de ingrediente menţine pielea bine hidratată şi elastică, și chiar împiedică formarea vergeturilor sau le atenuează pe cele existente. Deoarece, în timpul primei sarcini nu am folosit nici un fel de cremă, pielea corpului nu era atât de hidratată și tonifiată. Am suferit inclusiv de mâncărimi ale pielii, atât de specifice multor gravide. Crema hidratantă este cea care m-a salvat de această dată de acele senzații neplăcute pe care nu le poți calma cu nimic. Apropo, înainte de a procura creme hidratante, citiți cu atenție prospectul. În caz contrar ați putea da peste Retinoide - un tip de vitamina A, care se găsesc în produsele cosmetice hidratante, și care au rolul de anti-rid precum și de îmbunătățire a tonusului pielii, dar care trebuiesc evitate. Dozele mari de vitamina A în timpul sarcinii ar putea dăuna fătului.
  2. Uleiul antivergeturi e la fel de important ca și crema. Dar atenție! Uleiul nu substituie crema, mai ales dacă pielea este predispusă la vergeturi. Nu vă faceți griji, nu încarcă pielea, mai ales dacă produsul este unul natural, el este absorbit de piele. Utilizat în mod constant, uleiul dezvoltă o acțiune eficace împotriva vergeturilor, prevenind formarea lor. Uleiul pe care îl folosesc eu de două ori pe zi conține extracte de ginseng, echinaceea, coada calului, cimbru, castravete, coada șoarecelui, uleiuri esențiale de portocal, lămâi și ylang-ylang, ulei de avocado, ulei de germeni de grîu și ulei de macadamia. Crema tonifiantă și uleiul antivergeturi se recomandă de le folosit inclusiv pentru fermitatea sânilor.
  3. Crema cu SPF mai necesară ca niciodată. Nivelul ridicat de pigment, produs în timpul sarcinii duce, de obicei, la apariţia unor pete disgraţioase, de culoare mai închisă pe frunte sau pe obraz. Din acest considerent, crema, fondul de ten sau pudra, toate cu protecție solară, nu trebuie să lipsească din geanta oricărei graviduțe. Acum cinci ani și jumătate eram prea ocupată de alte griji pe care mi le-a oferit sarcina de aceea, am ignorat totalmente acest aspect. Petele pigmentare cu care m-am pomenit mai târziu și cu care am dus o luptă aprigă, au fost o bună lecție pentru mine.
  4. Alimentația corectă și echilibrată asigură o piele sănătoasă. Mulți o știu din teorie, iar eu deja din practică. Pe lângă faptul că fructele și legumele îți umplu “rezervorul” organismului cu vitamine și minerale benefice atât mamei cât și fătului, ele mai au grijă și de piele. Astfel, pe lângă fructele și legumele de sezon (cireșe, căpșuni, afine, etc.) consum multe roşii (datorită conţinutului bogat în licopen şi betacaroten esenţial în protejarea pielii împotriva efectelor nocive ale radiaţiilor solare), morcovi (au un conţinut bogat în vitamina A, C și betacaroten și un efect antioxidant şi de protecţie solară), avocado (conţine grăsimi bune şi vitamina E care protejează structura pielii) și chiar citrice (pentru previnerea ridurilor şi menținerea pielii elastice).
  5. Masajul făcut acasă face pielea elastică și mai puţin predispusă la vergeturi. Un masaj zilnic, ușor, făcut prin ciupituri şi frământări uşoare, pe fese, abdomen, șolduri și coapse, în combinație cu o cremă hidratantă oferă elasticitate pielii. Eu îl fac seara, după duș atunci când nu mă grăbesc nicăieri și am timp pentru relaxare.
Vă spun cu cea mai mare sinceritate că aceste practici efectuate zilnic îmi asigură o piele frumoasă pe parcursul sarcinii, și cu siguranță că după naștere, când hormonii se vor liniști. Dar voi ce ritualuri de frumusețe folosiți? Cum luptați cu vergeturile? Cu mâncărimile? Cu petele pigmentare?
 

Cinci lecții despre îngrijirea pielii pe care le-am învățat în timpul sarcinii - Antos Cosmetică Naturală

cosmetică

antos

cosmetică naturală

miere

aloe vera

frumusețe

naturalețe

antos cosmetică

cosmetică moldova

cosmetică naturală moldova

,cosmetică, antos, cosmetică naturală, miere, aloe vera, frumusețe, naturalețe, antos cosmetică, cosmetică moldova, cosmetică naturală moldova

Antos Cosmetică Naturală

Cosmetică naturală direct de la producător

Antos Cosmetică Naturală. Cosmetică naturală direct de la producător