Se încarcă...
10 concluzii despre petele pigmentare

10 concluzii despre petele pigmentare

Am vorbit și scris de multe ori despre cremele cu SPF, despre componența lor, despre tipurile de ten și factorul de protecție recomandat fiecărui tip în parte, despre riscurile pe care le implică nefolosirea lor asupra tenului. Dar, se pare că multe femei încă sunt departe de a înțelege importanța lor asupra tenului, așa că am zis să o i-au altfel și să povestesc despre nesuferitele pete pigmentare, despre cât de ușor le obținem și cât de greu ne debarasăm de ele.     

Petele pigmentare apar din cauza expunerii la soare. Astfel, organismul, apărându-se de arsurile solare, formează un pigment natural numit melanină, care afectează pielea. Drept rezultat apare hiperpigmentarea, care dă bătăi de cap mai ales vara când petele devin cu mult mai vizibile.

Petele, de regulă, se localizează cel mai frecvent la nivelul feţei, decolteului, spatelui, braţelor şi mâinilor. În unele situaţii se formează și la nivelul gambelor și coapselor. De multe ori, petele pot apărea și odată cu vârsta pe o piele îmbătrânită și nerpotejată de razele solare.  

Cele mai recente cercetări au demonstrat că nu doar razele directe ale soarelui sunt vinovate de apariția petelor pigmentare. Melanină se poate produce inclusiv și de la exerciții fizice intense, sau de la o piele supraincălzită de la statul afară.

Petele pigmentare nu ţin cont de ten. Atât persoanele cu tenul mai deschis cât și cele cu tenul închis sunt vulnerabile în fața lor. Pot apărea inclusiv la gravide, dar și la femeile care iau pilule contraceptive, sau urmează un tratament de subsituție hormonală.

Dacă ai coșuri, imediat ce le spargi, iar în locul lor apar acele pustule supărătoare, la scurt timp locul lor e ocupat de pete maronii. Ele apar din cauza faptului că pielea este agresată, iar acest fapt stimulează producţia de melanină. Pentru a le evita, se recomandă de tratat coșul cu creme care conţin 1% hidrocortizon până când problema dispare.

Crema cu efect de înnălbire și exfoliantul fără alcool nu ar trebui să lipsească din trusa femeilor care deja luptă cu hiperpigmentarea. Aceste creme, de obicei, conțin vitaminele C și E și se aplică seara, înainte de culcare – sfat valabil în special pentru femeile trecute de 30 de ani, indiferent de faptul dacă au sau nu pete vizibile. Cât privește exfoliantele, este recomandabil ca ele să aibă particule fine pentru a nu irita pielea. În caz contrar, pielea devine vulnerabilă, iar petele se accentuează.

Cea mai bună metodă de prevenţie a petelor de soare este utilizarea zilnică a cremelor cu factor de protecţie solară, nu doar în anotimpul călduros! Însă vara, crema de protecție solară trebuie reînnoită pe parcursul zilei de câteva ori. Dacă o aplici dimineața fii sigură că ea nu te va proteja întreaga zi. Factorul de protecție nu trebuie să fie mai mic de 30.

Produsele cosmetice se recomandă de păstrat la frigider. Astfel că atunci când vor fi aplicate pe piele ele să aibă un efect de răcire. Ținute la frigider acestea pot reîmprospăta fața. Același lucru se va întâmpla dacă pui pe față cuburi de gheață cu apă tonică.

Și alimentația corectă își are rolul ei în lupta împotriva petelor solare. Se recomandă de consumat cât mai multe alimente bogate în vitamina C și E: ardei iuți roșii și verzi, pătrunjel și cimbru, legumele verzi cu frunze, spanac, creson de gradină, varză, varză de Bruxelles, conopidă, broccoli, usturoi, cartofi, morcovi, sparanghel, kiwi, papaya, guava, clementine, portocale, grapefruit, căpșune, pepene galben, coacăze negre, prune, caise, piersici, cireșe, ananas, lămâie verde, mango, zmeură, struguri, semințe de floarea soarelui, nuci, alune, migdale, măsline etc. Toate acestea cresc factorul de protectie solară și ridică gradul de toleranță al unui organism expus la soare.

Există mai multe metode de tratare a petelor solare – cu ajutorul diferitor peelinguri, proceduri laser, tratamente naturiste etc. Indiferent de opțiunea pe care o alegi, înnarmează-te cu răbdare, pentru că rezultatele uneori apar și după șase luni de la tratament. Apropo, posibilitatea de reapariţie a petelor pigmentare există oricând.  De aceea, protecţia împotriva fazelor UV trebuie să existe în timpul tratamentului şi după terminarea lui. Petele pigmentare pot apărea peste noapte, or, cum spunea cineva: poți arăta fabulos vineri, dar dacă stai la soare fără SPF în week-end, luni te vei confrunta din nou cu problema petelor pigmentare. 
 

10 concluzii despre petele pigmentare - Antos Cosmetică Naturală

cosmetică

antos

cosmetică naturală

miere

aloe vera

frumusețe

naturalețe

antos cosmetică

cosmetică moldova

cosmetică naturală moldova

,cosmetică, antos, cosmetică naturală, miere, aloe vera, frumusețe, naturalețe, antos cosmetică, cosmetică moldova, cosmetică naturală moldova

Antos Cosmetică Naturală

Cosmetică naturală direct de la producător

Antos Cosmetică Naturală. Cosmetică naturală direct de la producător