Se încarcă...
Călcâiele crăpate - problemă estetică sau medicală?

Călcâiele crăpate - problemă estetică sau medicală?

Fie că e din cauza lipsei de vitamine, fie a mersului desculț, sau a temperaturilor ridicate (și aici lista poate continua), vara multe femei se plâng din cauza călcâielor aspre și crăpate. Și dacă inițial această problemă este de natură pur cosmetică, netratată, ea poate provoca disconfort, dureri și chiar sângerări din cauza fisurilor adâncite.

De obicei, călcâiele crăpate dau de înțeles că sunt neglijate, acest lucru manifestându-se prin: piele gălbuie, care se închide tot mai mult la culoare, senzație de mâncărime, durere în timpul mersului, îngroşarea pielii pe marginile călcâielor, cu tendință de descuamare, aspect solzos, și chiar sângerări.

În termeni medicali, această afecțiune poartă denumirea de „fisuri calcaneene” și apare din cauza glandelor sudoripare inactive, a pielii uscate, ce apare în urma statului prelungit în picioare, a obezității, a pantofilor decupaţi la spate. Alte cauze pot fi psoriazisul, eczemele, tulburările glandei tiroide, diabetul zaharat, folosirea excesivă a apei fierbinţi, temperaturile ridicate din timpul verii, deficienţa de vitamine, minerale şi zinc, etc.

Remedii de tratate a călcâielor crăpate sunt o sumedenie.
Dar printre cele care dau rezultat garantat sunt:

Untul de karite are proprietăţi excepţionale datorită faptului că este bogat în vitamina E naturală, vitamina A şi acizi graşi, acidul oleic fiind predominant – aproape 70 la sută, acid stearic, acid palmitic, linoleic şi acid linolenic. Aceşti acizi graşi sunt indispensabili în hidratarea epidermei şi în procesul de menţinere a elasticităţii pielii. Pe lângă faptul că hidratează epiderma, untul de karite regenerează celulele pielii.

Unguentul de propolis, un alt produs natural obținut din extracte de plante, uleiuri vegetale, miere şi ceară acționează ca un emollient, antiseptic, calmant, epitelizant, antifungic, bacteriostatic.

Crema pentru picioare este un produs indispensabil pentru îngrijirea și igiena zilnică a picioarelor. De obicei, cremele pentru picioare au acțiuni tămăduitoare și răcoritoare asupra călcâielor, tratându-le astfel de fisuri. Totodată unele crème pe lângă acțiunea hidratantă pe care o au asupra picioarelor, mai previn și apariția ciupercii piciorului și a mirosurilor neplăcute

Sfaturi de îngrijire a călcâielor aspre şi crăpate:
  • În fiecare seară, înainte de somn, înmuiați-vă picioarele în apă caldă timp de 15-20 de minute, apoi curățați-vă călcâiele cu ajutorul pietrei ponce, evitând însă porțiunile crăpate.
  • Este foarte important să îndepărtați celulele moarte acumulate pe tăpli, înainte de a aplica orice tratament. În caz contrar, oricât de bun nu ar fi produsul, acesta nu va avea efect.
  • Aplicați unguente sau crème și masați călcâiele până când produsul nu intră în piele. Pentru un efect garantat încălțați șosete groase şi lăsaţi crema să acţioneze până dimineaţă.
  • Hidratați-vă și exfoliați-vă picioarele în mod regulat.
  • Evitați să purtați pantofi prea strâmți.
  • Nu mergeți pe jos desculțe pentru mult timp.
Dacă cunoașteți și alte metode de a scăpa de problema călcâielor crăpate, vă aștept să vă împărtășiți cu propriile experiențe aici pe blog. 

Călcâiele crăpate - problemă estetică sau medicală? - Antos Cosmetică Naturală

cosmetică

antos

cosmetică naturală

miere

aloe vera

frumusețe

naturalețe

antos cosmetică

cosmetică moldova

cosmetică naturală moldova

,cosmetică, antos, cosmetică naturală, miere, aloe vera, frumusețe, naturalețe, antos cosmetică, cosmetică moldova, cosmetică naturală moldova

Antos Cosmetică Naturală

Cosmetică naturală direct de la producător

Antos Cosmetică Naturală. Cosmetică naturală direct de la producător