Se încarcă...
Cele mai bune sfaturi legate de alegerea corectă a șamponului

Cele mai bune sfaturi legate de alegerea corectă a șamponului

Pentru îngrijirea corectă a părului (dar și a scalpului), șamponul este unealta numărul unu.
Pornind de la ideea că există diferite tipuri de păr (uscat, gras, creț, fin, etc.) și scalp, șamponul trebuie ales corect, pentru a remedia problemele cu care posibil vă confruntați.
Din păcate, multe femei întâmpină greutăți în alegerea unei variante potrivite, de aceea am decis să vă vin în ajutor cu sfaturi care sper să vă prindă bine:


Părul gras se recomandă de spălat cu șampoane care au ingrediente active precum mușețelul, salvia, urzica, uleiul de arbore de ceai, argila verde sau uleiul de lămâie, etc. Beneficiile acestor ingrediente constă în faptul că au un efectul purifiant, curăță scalpul, absorb și țin sub control excesul de sebum. Apropo, să știți că greșiți dacă vă spălați zilnic părul, pentru că acest obicei vă sporește secreția de sebum. Cel mai indicat e să folosiți balsamul sau masca o dată pe săptămână și să îl aplicați doar pe vârfuri.

Părul uscat și fragil este lipsit de strălucire și se aranjează greu. Mai mult chiar, sebumul secretat de glandele sebacee este în cantitate prea mică pentru a putea hidrata părul până la vârfuri, de aceea, în majoritatea cazurilor, acestea se despică foarte ușor. Pentru îngrijirea unui astfel de tip de păr, cea mai bună alternativă este șamponul pe bază de ulei de argan, ulei de cocos, de jojoba, de migdale, miere, avocado și panthenol - ingrediente care îl rehidratează și îi refac structura. La fel de indicate sunt șampoanele pe bază de plante - extract din frunze de mesteacăn, mușețel sau aloe vera. Scopul lor este de a repara, a fortifia și a hidrata părul uscat. Nici părul uscat nu se recomandă de spălat prea des. În schimb, este foarte indicată să faceți masajul scalpului, care va stimula circulația sângelui și va întări foliculii de păr.

Părul vopsit, la fel, necesită îngrijire specială. Mai exact este vorba de hrănirea firului de păr, de protejarea de efectele negative ale vopsirii și de conferirea strălucirii. Șampoanele destinate îngrijirii părului vopsit trebuie să conțină unt de shea, pentru a menține culoarea, ceai verde menit să protejeze părul, și uleiul de jojoba pentru strălucire. Apropo, nu folosiți șamponul pentru păr vopsit, dacă acesta nu mai este. Sigur dacă utilizați un șampon pentru părul vopsit, avânt părul natural, nu se va întâmpla nimic groaznic, dar nu veți avea nici un efect, cu excepția pierderii de bani! Astfel de produse sunt create special pentru a păstra pigmentul artificial.

Părul ondulat sau creț se aseamănă cu cel uscat, întrucât se caracterizează prin fragilitate și lipsă de strălucire. Cele mai indicate șampoane, în acest sens sunt cele nutritive, pe bază de extract de bambus, ulei de palmier sau orice alte uleiuri cu proprietăți hrănitoare, care au drept scop să confere strălucire și elasticitate specifică, astfel ca frumusețea onduleurilor să fie pusă în valoare. La fel de indicate sunt măștile pentru părul creț, care ajută părul să se descurce mai ușor.

Părul cu mătreață necesită un șampon menit să vindece, să calmeze scalpul și să elimine mâncărimile. Șampoanele care conțin mentă, sulf, ginseng și ulei de arbore de ceai sunt perfecte atunci când este vorba de îngrijirea unui păr cu mătreață. Nu vă spălați părul cu șampon antimătreață, dacă nu o mai aveți, nici măcar pentru prevenire. Adevărul este că mijloacele pentru rezolvarea problemelor cu mătreața, atât fungice cât și de contact, pot provoca piele uscată, dermatita de contact, supra-uscarea structurii părului în sine, etc.
Alte sfaturi importante:

Șampoanele “2 în 1” se vor potrivi numai celor care au părul și scalpul absolut sănătos, adică de tip normal. Ceilalți, ar trebui să aplice balsamul separat de șampon, de dorit de la acelaș producător.

Țineți cont de faptul că produsele care curăță scalpul, respectiv crează spumă, conțin Sulfate Laureth sau Sulfate Layril, care pot provoca o reacție alergică scalpului. Cea mai bună opțiune sunt șampoanele fără sulfat, adică cele naturale.

Citiți de fiecare dată eticheta șamponului. Să știți că substanța care este scrisă în primul rând este conținută în cea mai mare cantitate, restul în ordine descrescătoare. De asemenea, eticheta unui șampon bun va include data fabricării și data expirării.

Dacă părul este nesănătos (cade, se confruntă cu problema mătreții, sau are eczeme etc.), este mai bine să contactați un medic tricholog sau dermatolog. Șampoanele terapeutice trebuie folosite doar pe perioada tratamentului și nu în mod constant.

Dacă sunteți posesoarea unui păr normal, nu credeți că orice tip de șampon vă este permis. Un șampon ales greșit poate provoca probleme atât scalpului, cât și structurii părului.

Dacă aveți părul subțire și cumpărați șampon pentru volum, fără a utiliza balsamul, nu veți obține efectul sconatat. Doar împreună aceste produse vor face minuni.  

În cazul în care vă confruntați cu mai multe probleme simultant - păr cu mătreață, deteriorat, vopsit și fin, etc, tratați problemele în ordinea priorităților. Respectiv, rezolvați problema scalpului, procurând un șampon antimătreață, după care puteți achiziţiona un şampon împotriva părului vopsit, și tot așa mai departe în ordinea priorităților.

La sigur acestea sunt doar câteva din sfaturile menite să vă ușureze nedumerirea atunci când sunteți în căutarea șamponului care s-ar potrivi perfect tipului de păr pe care îl aveți.

Dacă vă ghidați de alte sfaturi decât sunt descrise aici, vă așteptăm cu drag să ni le împărtășiți.

Și da, nu uitați un scalp sănătos înseamnă un păr frumos!
 

Cele mai bune sfaturi legate de alegerea corectă a șamponului - Antos Cosmetică Naturală

cosmetică

antos

cosmetică naturală

miere

aloe vera

frumusețe

naturalețe

antos cosmetică

cosmetică moldova

cosmetică naturală moldova

,cosmetică, antos, cosmetică naturală, miere, aloe vera, frumusețe, naturalețe, antos cosmetică, cosmetică moldova, cosmetică naturală moldova

Antos Cosmetică Naturală

Cosmetică naturală direct de la producător

Antos Cosmetică Naturală. Cosmetică naturală direct de la producător