Se încarcă...
10 lucruri intrigante despre cosmetica naturală

10 lucruri intrigante despre cosmetica naturală

Deși, în ultimul timp interesul pentru produsele cosmetice naturale este în creștere, notorietata lor este încă destul de mică, comparativ cu produsele cosmetice clasice, chiar dacă primele au în compoziție cel puțin 97% ingrediente naturale sau de origine vegetală, nu conțin parabeni sau fenoxietanol, organisme modificate genetic, silicon sau coloranți artificiali, etc.

De asta m-am convins recent când într-o discuție privată am descoperit faptul că, sunt încă persoane care cunosc puține lucruri despre cosmetica naturală, în timp ce alte informații pe care le dețin sunt de-a dreptul eronate.

De aceea, m-am grăbit să fac un top al celor mai intrigante și chiar neștiute lucruri despre cosmetica naturală, pentru a-l lăsa pe blogul Antos.
  1. Cosmetica naturală conține ingrediente naturale cultivate, crescute, recoltate și prelucrate fără pesticide, erbicide chimice, antibiotice sau alte substanțe care au un impact negativ asupra mediului înconjurător.
  2. Producătorii de produse cosmetice naturale au laboratoarele lor unde își dezvoltă propriile rețete complexe de diferite creme, loțiuni, șampoane, etc. În acest fel, ei pot păstra toate proprietățile utile și naturale ale produsului, excluzând orice substanță nocivă.
  3. Bogate în nutrienți naturali, precum vitamine, acizi grași, antioxidanți, micronutrienți, aminoacizi etc,. toate produsele cosmetice naturale sunt bine tolerate de organism. Ele hrănesc în profunzime și fortifică pielea și părul și totodată luptă împotriva factorilor externi agresivi, precum: poluarea, praful, frigul, expunerea la soare etc.
  4. Produsele responsabile de curățare, precum șampoanele, gelurile, etc., produc mai puțină spumă, deoarece nu conțin agenți de curățare de origine chimică, ci surfactanți naturali, derivați, cum ar fi de exemplu, din nuca de cocos. Cantitatea redusă de spumă nu face aceste produse mai puțin eficiente. Este nevoie nu de spumă pentru a curăța, ci doar de ingredientele potrivite.
  5. Comparativ cu produsele cosmetice care se produc în cantități industriale, fabricarea produselor cosmetice naturale este destul de costisitoare și absolut nerentabilă în cantități mari. De aceea cosmetica naturală are un termen de valabilitate scurt (maximum șase luni) și se produce în cantități mult mai mici.
  6. Ambalajele cosmeticelor naturale sunt tuburi din plastic, de obicei, reciclabile. Acestea sunt inerte la conținut, nu intră în procese oxidative și sunt potrivite chiar și pentru cele mai exotice componente ale unor produse cosmetice.
  7. Emolienții naturali, precum glicerina vegetală, uleiurile și unturile vegetale (ex: untul de shea sau ulei de avocado), care răspund de înmuiere și uniformizare, înlocuiesc cu succes glicerina sintetică sau uleiurile de origine minerală.
  8. Efectul folosirii produselor cosmetice naturale va fi vizibil după o lungă perioadă de timp, și nu imediat, după cum ne-au obișnuit marii producători de produse cosmetice sintetice. Avantajul cosmeticii naturale este „factorul de stocare”, a ingredientelor naturale, pe care îl vom remarca în timp. 
  9. Într-un produs cosmetic natural niciodată nu vei întâlni: conservanți sintetici, culori și arome artificiale, produse de rafinare a petrolului. Produsele nu sunt testate pe animale.
  10. În pofida componenței sale naturale, unele produse cosmetice pot provoca alergii. Adesea, acest lucru se întâmplă din cauza încălcării regulilor de igienă în timpul producției. Dacă vi s-a întâmplat un asemenea incident neplăcut, schimbați producătorul.
P.S. Produsele cosmetice naturale sunt rodul respectului nostru față de natură. S-o respectăm deci! 

10 lucruri intrigante despre cosmetica naturală - Antos Cosmetică Naturală

cosmetică

antos

cosmetică naturală

miere

aloe vera

frumusețe

naturalețe

antos cosmetică

cosmetică moldova

cosmetică naturală moldova

,cosmetică, antos, cosmetică naturală, miere, aloe vera, frumusețe, naturalețe, antos cosmetică, cosmetică moldova, cosmetică naturală moldova

Antos Cosmetică Naturală

Cosmetică naturală direct de la producător

Antos Cosmetică Naturală. Cosmetică naturală direct de la producător